css templates

Μελέτη Μαθημάτων

Η διαδικασία της μελέτης των παιδιών γίνεται από πτυχιούχους εκπαιδευτικούς με εμπειρία τόσο στην ύλη όσο και στη μελέτη παιδιών ηλικίας δημοτικού. 

Ο βασικός στόχος μας είναι βεβαίως να προσφέρουμε την απαραίτητη υποστήριξη στους μικρούς μας μαθητές στην καθημερινή μελέτη των μαθημάτων τους με τη συνδρομή έμπειρου διδακτικού προσωπικού. Επιπλέον η μελέτη στον χώρο μας προσφέρει υποστήριξη και σε εσάς τους γονείς, καθώς αφενός λύνει το πρόβλημα της απασχόλησης των παιδιών μετά το τέλος του περιορισμένου ωραρίου του σχολείου, ενώ παράλληλα σας δίνει τη δυνατότητα να περνάτε πιο ευχάριστα, ξέγνοιαστα και δημιουργικά τις απογευματινές ώρες με το παιδί σας εφόσον το πρόβλημα της μελέτης για την επόμενη ημέρα θα είναι ήδη λυμένο!

 Είναι δυνατή η παραλαβή του παιδιού σας από το σχολείο με σχολικά οχήματα (κυρίως αφορά σχολεία του Δήμου Αμαρουσίου) ενώ στα παιδιά παρέχεται πλήρες μεσημεριανό γεύμα.

Μετά την ολοκλήρωση της μελέτης τα παιδιά μπορούν να συμμετέχουν στα υπόλοιπα προγράμματα του Intellikids.Προγράμματα STEM & Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

Ένας από τους βασικούς στόχους μας είναι η ενίσχυση της επιθυμίας του παιδιού για μάθηση μέσω της παιδαγωγικής αξιοποίησης των νέων τεχνολογιών.

Κάθε παιδί έχει έμφυτο το κίνητρο για μάθηση μέσω της εξερεύνησης και της ανακάλυψης. Η φυσική εξέλιξη της απόκτησης γνώσης ξεκινά από την ανάγκη του παιδιού να γνωρίσει τον κόσμο και καταλήγει στην απόκτηση γνώσης με εμπειρικό τρόπο (βιωματικά). Η συνηθισμένη όμως εκπαιδευτική διαδικασία δεν ενισχύει το παραπάνω χαρακτηριστικό καθώς βασίζεται στη συσσώρευση τυποποιημένων γνώσεων. Γι’ αυτό τα παιδιά συχνά αναρωτιούνται «Σε τι θα μου χρησιμεύσει αυτό που μαθαίνω;»

Το Intellikids επιχειρεί να απαντήσει στα ερωτήματα των μικρών μαθητών, αξιοποιώντας εκπαιδευτικά εργαλεία που εμπίπτουν στο γενικότερο πλαίσιο δραστηριοτήτων STEM (Science - επιστήμες, Technology - τεχνολογία, Engineering - μηχανική και Mathematics - μαθηματικά) και τα μέσα που προσφέρουν οι νέες τεχνολογίες.  

Mobirise

Σαν βασικό άξονα της παιδαγωγικής μας δραστηριότητας επιλέξαμε τη Ρομποτική που συνδυάζει όλα τα γνωστικά αντικείμενα του STEM. Εν γένει στο εκπαιδευτικό πλαίσιο, τα ρομπότ αποτελούν ένα πολύ χρήσιμο και διασκεδαστικό εργαλείο που μας βοηθάει, μεταξύ άλλων, να διδάσκουμε με ευχάριστο τρόπο στα παιδιά βασικές έννοιες των μαθηματικών, της μηχανικής και των επιστημών. Το πρόγραμμα βασίζεται στις πλατφόρμες της Lego (WeDo 2.0 & Mindstorms)..


Τα διαθέσιμα προγράμματα είναι τα εξής:

  • Εισαγωγή στις απλές μηχανές (Early Learning Machines) για παιδιά Προνηπίου-Νηπιαγωγείου (σε συνεργασία με τον Βρεφονηπιακό Σταθμό ΟΝΕΙΡΟΚΗΠΟ).
  • Εισαγωγή στη ρομποτική για παιδιά Α’ & Β’ Δημοτικού (Lego WeDo 2.0)
  • Εισαγωγή στη ρομποτική για παιδιά Γ’ & Δ’ Δημοτικού (Lego WeDo 2.0)
  • Εισαγωγή στη ρομποτική για παιδιά Ε’ & Στ’ Δημοτικού (Lego Mindstorms)
  • Ρομποτική για προχωρημένα παιδιά που έχουν παρακολουθήσει κάποιον από τους παραπάνω κύκλους (Lego Mindstorms)

Μαθήματα Αγγλικών

Mobirise

Τα παιδιά της Α’ δημοτικού 

Τα παιδιά της Α’ δημοτικού έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ένα pre-junior βιωματικό πρόγραμμα Αγγλικών, χωρίς εγχειρίδια και βιβλία, το οποίο γίνεται αποκλειστικά στα Αγγλικά, έτσι ώστε να ενισχύεται αβίαστα η υιοθέτηση σωστής Αγγλικής προφοράς.

Από τη Β’ Δημοτικού

τα παιδιά στο Intellikids θα μπορούν να παρακολουθήσουν μαθήματα Αγγλικών επιπέδου Junior A και να συνεχίσουν βέβαια τα επόμενα χρόνια στα επόμενα επίπεδα. Στο Intellikids έχουμε επιλέξει τα μαθήματα Αγγλικών να γίνονται σε μικρές ομάδες των 4 παιδιών. Για τα μαθήματα χρησιμοποιείται σύγχρονο εκπαιδευτικό και οπτικοακουστικό υλικό και γίνονται μετά την ολοκλήρωση της μελέτης (μεταξύ 16.45-18.00) με τη συνεργασία παιδαγωγών με πολύχρονη εμπειρία στη διδασκαλία Αγγλικών σε μικρά παιδιά.

Summer camp

Στο Intellikids θα λειτουργεί κάθε χρόνο summer camp από την ημέρα που κλείνουν τα σχολεία έως τις 31 Ιουλίου και με διευρυμένο ωράριο από τις 07.00 έως τις 18.00 όπου τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να ασχοληθούν με ποικίλες εκπαιδευτικές, ψυγαγωγικές αλλά και αθλητικές δραστηριότητες, όπως:
  • εμπεδωτικές ασκήσεις της ύλης της χρονιάς που πέρασε,
  • εργαστήρι εικαστικών,
  • εργαστήρι ιστορίας, μυθολογίας & αρχαίας τέχνης,
  • δραστηριότητες STEM education (Science, Technology, Engineering & Math),
  • πρόγραμμα αθλητικών δραστηριοτήτων σε συνεργασία με κοντινό αθλητικό κέντρο και πολλά άλλα! 
Mobirise
Διεύθυνση 

Κέκροπος 2,
15126, Μαρούσι 

Στοιχεία
επικοινωνίας

Τηλ:     211-18 44 304
             694-41 41 588

email: info@intellikids.gr